Új jelszó kérése

Kategóriák

Termékajánló

Termék részletekMuriel BARBERY : Ínyencrapszódia

Raktárkészlet: 1 db
Muriel BARBERY  :  Ínyencrapszódia
2 490 Ft
Pierre Athens a világ legnagyobb étteremkritikusa, a gasztronómia pápája, az ínyenc lakomák fejedelme... és negyvennyolc órán belül meg kell halnia.
Ezt ő is tudja, de nem törődik vele, mert a halál kapujában egy ízlelőbimbói közt vagy inkább a szívében motoszkáló íz nyomába ered. Érzi, hogy ennek a gyermek- vagy kamaszkorból ismerős íznek többet köszönhet, mint élete összes pompázatos lakomájának.
És emlékezik. Hol elandalodva, hol őrjöngő izgalomban kóborol az emlékek útvesztőjében, fejest ugrik a régmúlt fazekaiba, és vidékek és illatok, szagok és ízek, fűszerek, mártások, vadhúsok, halak és először ízlelt alkoholok között bejárja a gyermekkor tengerpartjait és kertjeit, séfek boszorkánykonyháit... S míg kutat, számot vet vele feleség, gyerek, barát, szerető, macska. Vajon marad-e idő, hogy meglelje, amit keres?

A francia Muriel Barbery ''A sündisznó eleganciája'' című regényével vált világhírűvé, egyben a magyar olvasók egyik kedvencévé. ''Ínyencrapszódia'' című regényében is az élet egyszerű és fennkölt pillanatait ragadja meg, pálcát törve az erő és a hatalom gőgje felett.
  • Raktárkészlet
    1 db
    Cikkszám
    9789639973541